BKASM MENERUSKAN USAHA MENGHANTAR PROPOSAL ASRAMA BARU KEPADA YB DR HJ ABDUL RANI OSMAN
RABU,26 JANUARI 2013,Pejabat HEP Selangor Mesir dengan kerjasama Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) telah menganjurkan Ramah Mesra Bersama YB Dr Hj Abdul Rani Osman Timbalan Exco Agama Kerajaan Negeri Selangor di Musolla Darul Ehsan,Haiyu Asyir.

Pertemuan tersebut diusahakan sebagai simbol keperihatinan kerajaan negeri terhadap anak-anak Selangor yang berada di Mesir dan pada masa yang mewujudkan sebuah perkongsian masalah , maklumat dan pendapat di antara para-pelajar dan kerajaan negeri. Antara pesanan yang ditekankan kepada Mahasiswa Mesir khususnya ialah :

“Bersungguh-sungguh mengulangkaji pelajaran.Selain itu juga,bukan hanya belajar sahaja,perlulah seiring ilmu dengan amalan ketika mempraktikkan ilmu tersebut.Semoga menjadi printis contoh tauladan setiap lapisan masyarakat khususnya di Selangor kelak.”
           
               Sebelum berakhirnya ramah mesra , sebuah  proposal permohonan asrama baru telah disampaikan oleh Ustaz Abd Mun’im Abd Sukor selaku Yang Dipertua Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2012/2013 kepada YB Dr Hj Abdul Rani Osman Timbalan Exco Agama Kerajaan Negeri Selangor. Penghantaran proposal ini merupakan salah satu usaha BKASM selama hampir 3 tahun bagi membantu menjaga kebajikan dan keselamatan anak-anak Selangor di Mesir.
          
             Harapan BKASM kepada Seluruh anak-anak Selangor di Mesir agar sentiasa mengambil peluang bagi mendapatkan maklumat isu semasa secara jelas dari pihak berwajib khususnya isu yang berkaitan dengan negeri Selangor masa kini. Pada masa yang sama, BKASM juga mengharapkan permohonan proposal ini mendapat perhatian sewajarnya dari pihak berwajib kerana ia merupakan sebuah tanggungjawab bersama yang sangat ditekan Islam kepada umat.

Pasak Keilmuan Teguh Pemikiran
Kita PMRAM

Muhammad Salihin bin Abdullah
Setiausaha Agung ,
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir,
Sesi 2012/2013.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]