KURSUS PROTOKOL YANG JULUNG KALI DILAKSANAKAN


KAHERAH, 9 Feb 2013  --    Kursus Etiket Sosial dan Pengucapan awam anjuran Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) siri yang pertama telah berlangsung dengan jayanya pada 9 Febuari 2013 pada jam 2 petang dan berakhir pada jam 5.30 petang tadi.

Program ini telah diadakan di ruang surau asrama pelajar Selangor Hayyu Asyir dengan kehadiran peserta seramai lebih kurang 70 orang. Antara yang dipelajari ialah Bengkel Protokol dan Bengkel Penulisan Khutbah.

Program tersebut dimulakan dengan majlis perasmian yang dirasmikan oleh BP PMRAM angkat BKAN Selangor, iaitu Saudara Abdul Hadi bin Jusoh. Beliau mengingatkan bahawa bukan setakat ilmu turasi sahaja sudah memadai untuk berjuang, bahkan ilmu amali perlu ada di setiap muslim untuk kita memperjuangkan agama Islam itu sendiri dan akhirnya mencapai kemenangan.

Antara yang menarik dalam kursus ini ialah pengisi slot itu sendiri, iaitu Ustaz Mohd Faryzan bin Subkhi selaku Pegawai HEP Selangor dan juga selaku Panel Penggubal Khutbah  JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor). Tidak dilupakan juga isterinya, Puan Nur Atiqah Catherine selaku orang yang berpengalaman dalam bidang Protokol ini turut bersama dalam melancarkan kursus ini. Ini juga merupakan program terakhir mereka sebelum mereka pulang ke tanah air untuk meneruskan lagi khidmat di sana.

Selepas perasmian, acara diteruskan dengan slot pertama iaitu slot ‘Bengkel Protokol’ daripada Puan Nur Atiqah Catherine dan diakhiri oleh Ustaz Mohd Faryzan bin Subkhi untuk slot ‘Bengkel Penulisan Khutbah’. Kursus akan diteruskan lagi untuk siri yang kedua, iaitu pada 16 Febuari 2013 dan juga merupakan siri yang terakhir untuk Kursus Etiket Sosial dan Pengucapan Awam ini.

"MUJAHID PROFESIONAL , MUJAHIDAH INTELEKTUAL"
"KITA PMRAM"

Disediakan oleh : 

Ustaz Abdul Basit Bin Ruslim 
Setiausaha Kursus Etiket & Pengucapan Awam siri 1
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir 12/13 dengan kerjasama Pegawai HEP Selangor Mesir


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]