TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA RED GIANTS PMRAM CAWANGAN SELANGORPada 10-12 Februari yang lalu, telah berlangsungnya satu kejohanan bola sepak anjuran Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir  yang dinamakan Piala Malaysia(MASCUP ’13) yang bertemakan ‘SATU PIALA, SATU PERJUANGAN’. Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir dibawah Lajnah Kesenian dan Sukan telah menghantar satu pasukan yang terdiri dari 2 orang pegawai dan 13 orang pemain untuk sama-sama merebut satu piala yang diimpikan bersama-sama 24 pasukan yang lain yang terdiri dari seluruh BKAN  dan DPM.

Pasukan ‘Red Giants’ diundi didalam kumpulan D bersama-sama pasukan dari Pulau Pinang, Melaka, Sarawak, Mansourah dan Zaqaziq. Kesungguhan yang ditunjukkan oleh semua ahli pasukan membuahkan hasil yang berharga apabila layak ke pusingan suku akhir bersama-sama pasukan dari Mansourah.

Di peringkat suku akhir, pasukan Selangor berentap dengan pasukan Kedah di mana masa permainan ditambah kepada 10 minit separuh permainan.berbanding sebelum ini di peringkat kumpulan yang menggunakan format 7 minit separuh permainan. Kesyukuran di panjatkan kepada Allah apabila sekali lagi pasukan Red Giant melangkah ke peringkat seterusnya iaitu ke separuh akhir selepas Berjaya menawaskan pasukan Sang Kenari dengan keputusan 1-0. Di peringkat separuh akhir, pasukan Selangor bertemu pasukan Tok Gajah, yang merupakan BKAN taakhi kepada pasukan Selangor iatu Pahang, namun apakan daya, takdir Ilahi telah menetapkan perjuangan pasukan Red Giant hanya sampai diperingkat separuh akhir sahaja apabila tewas tipis kepada pasukan Pahang 1-0 dengan kedua-dua pasukan menunjukkan kesungguhan yang begitu tinggi.

Di peringkat penentuan ketiga dan keempat, pasukan Selangor tewas kepada pasukan Dumyat dengan perlawanan yang berformatkan hanya sepakan penalti.

Sekalung penghargaan dan ucapan ribuan terima kasih kepada para pemain, penyokong mahupun yang terlibat secara langsung atau tidak langsung  yang bertungkus lumus berusaha sepanjang kejohanan ini dilaksanakan. Harapannya, semoga semangat dan azam di dalam kejohanan ini diteruskan dalam kehidupan dan pada masa akan datang.

“ SATU PIALA SATU PERJUANGAN “
“ PASAK KEILMUAN TEGUH PEMIKIRAN ”


Muhammad Faez Ehsan bin Mohd Supian
Ketua Lajnah Kesenian dan Sukan
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir
Sesi 2012/2013

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]