Kelas Multimedia: Memupuk Kemahiran Ahli

KELAS MULTIMEDIA: MEMUPUK KEMAHIRAN AHLI


19 MAC 2014, RABU – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) 2014  di bawah Lajnah Penerangan dan Penerbitan (LPP) telah mengadakan Kelas Multimedia untuk semua AJKT dan AJK Promosi setiap Lajnah.  

Antara objektif Kelas Multimedia ini diadakan adalah untuk memudahkan semua AJKT ataupun AJK setiap lajnah untuk membuat sebarang iklan atau maklumat yang menggunakan Adobe Photoshop disamping menambah kemahiran tentang ilmu multimedia dalam diri masing-masing.

            Kelas multimedia ini dilaksanakan di Sutuh Selangor Darul Ehsan tetapi berasingan tempat antara ikhwah dan akhawat.

            Kelas multimedia ikhwah bermula pada jam 7.30 malam. Pengisi ikhwah yang dijemput khas ialah Ustaz Wan Mohd Zaim bin Wan Sapiansori. Kehadiran ikhwah yang hadir adalah seramai 11 orang. Kelas berakhir pada jam 10.00 malam.

            Seterusnya kelas multimedia akhawat pula bermula pada jam 8.30 malam yang dipengerusikan oleh Timbalan Ketua Lajnah Penerangan dan Penerbitan iaitu Ustazah Hanis Madihah binti Meor Hamdan. Pengisi yang dijemput ialah Ustazah Suryatie binti Kamal. Beliau telah mengajar serba sedikit mengenai Adobe Photoshop ,cara penghasilan dan etika untuk membuat iklan,wallpaper dan sebagainya. Seramai 20 orang akhawat yang hadir bagi menjayakan kelas multimedia ini. Kelas ditamatkan pada jam 10.30 malam.

            Dengan kerjasama semua pihak dan terutamanya daripada pengisi yang berpengalaman, kelas ini dapat dijalankan dengan lancar dan jayanya. Semoga kelas ini bermanfaat untuk semua dan ilmu yang diperolehi dapat memudahkan lagi untuk melaksanakan kerja pada masa akan datang.


Timbalan Setiausaha,
Lajnah Penerangan dan Penerbitan,
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM),
Sesi 2014Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]