MAJLIS RAMAH MESRA BERSAMA DELEGASI KERAJAAN NEGERI

KAHERAH, 24 Disember 2014:  Majlis Ramah Mesra bersama Delegasi Kerajaan Negeri dan Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS) telah diadakan di Komplek Asrama Selangor bermula jam 7.30 malam. Antara wakil Kerajaan Negeri yang hadir pada malam tersebut ialah Y.B. Dato’ Dr. Ahmad Yunus bin Hairi(Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Adat Melayu & Warisan, Pembangunan Desa Dan Kampung Tradisi), Y.B. Tuan Nik Nazmi bin Nik Ahmad(Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains, Teknologi Dan Inovasi).
Dan wakil dari JAIS ialah Tuan Haji Ahmad Zaharin bin Mohd Saad(Pengarah JAIS), Encik Mohd Azam bin Azmi(Penolong Pengarah Unit Pembangunan JAIS), Encik Muhamad Asmadi bin Mustakim(Ketua Sektor Pengurusan Akademik Bahagian Pendidikan Islam JAIS), Encik Mohd Shukri bin Ruslan(Pegawai Penyelaras Pengajian Tinggi Bahagian Pendidikan Islam JAIS).
Ucapan Majlis dimulakan dengan kalam daripada Ustaz Anas bin Mohd Bhukhari,Yang DiPertua Agung Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir. Dan disambung dengan kalam ringkas daripada Ustaz Muhammad Farid bin Muhammad Zainal,Pegawai Atase Pendidikan Selangor Mesir. Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Tuan Hj. Ahmad Zaharin bin Mohd Saad, Y.B. Tuan Nik Nazmi bin Nik Ahmad dan Y.B. Dato’ Dr. Ahmad Yunus bin Hairi.
Majlis diteruskan dengan sesi soal jawab antara wakil kerajaan negeri dan pelajar. Banyak persoalan yang dilontarkan oleh pelajar untuk memohon penjelasan berkenaan beberapa perkara dan masalah yang timbul. Antara soalan yang dilontarkan ialah permasalahan zakat, peruntukan bangunan baru, status penghantaran pelajar baru ke Mesir dan lain-lain lagi.
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) menerima sumbangan daripada Kerajaan Negeri yang disampaikan oleh Y.B. Dato’ Dr. Ahmad Yunus bin Hairi berjumlah RM 10,000 pada malam tersebut. Turut menerima bantuan kewangan untuk pembelian perabot dan keperluan asrama pelajar Selangor di kaherah berjumlah RM 275,350.00 daripada JAIS.
BKASM mengucapkan ribuan terima kasih kepada delegasi Kerajaan Negeri dan Jais di atas kesudian untuk bersama dalam majlis ini. Juga buat semua anak-anak Selangor yang sudi hadir memeriahkan majlis. Semoga pertemuan dengan Kerajaan Negeri ini dapat membantu kehidupan mahasiswa dan mahasiswi dari pelbagai sudut serta mengeratkan lagi hubungan Kerajaan Negeri dengan anak-anak Selangor.

“TEGUH PEMIKIRAN RIBAT KEBERSAMAAN”
“MEMURNIKAN PEMIKIRAN MELESTARIKAN KESATUAN”

Disediakan oleh,
NURUL AIN RAHMAT
Timbalan Setiausaha Agung II
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]