BENGKEL SONY VEGAS : Siri 1 Sambutan yang baik daripada Mahasiswa/wi baruPada 11 Mac 2015 yang lepas, Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2014/2015 di bawah kelolaan Lajnah Penerangan Dan Penerbitan telah menganjurkan program Bengkel Sony Vegas Siri Pertama aktiviti di bawah Kelab LPP. Bengkel ini telah dilaksanakan terbuka seluruh ahli BKASM dan khusus kepada semua Unit Promosi dan Penerbitan setiap Lajnah. Bengkel ini telah diadakan di Musolla Darul Ehsan, Asrama Selangor, Hayyu Asyir.

Bengkel ini dilaksanakan bertujuan untuk melatih mahasiswa/wi khusus untuk pelajar baru dalam penggunaan Sony Vegas dalam menghasilkan video yang menarik dan terbaik disamping mengasah bakat terpendam di kalangan mahasiswa/wi sekaligus melahirkan pelapis baru bagi peringkat PMRAM pusat dan cawangan. Aktiviti ini telah disertai oleh 11 orang mahasiswa dan 18 orang dari kalangan mahasiswi. Bengkel Sony Vegas ini telah disampaikan oleh Ustaz Ahmad Hakimi Ahmad Suhaimi (Pengarah Kelab Karyawan Islam, Lajnah Penerbitan KPKM) dan  turut dihadiri oleh beberapa mahasiswa/wi yang berkemahiran dalam tatacara penggunaan Sony Vegas sebagai mentor kepada peserta.

Bengkel Sony Vegas Siri Pertama ini telah mendapat sambutan yang baik terutamanya dalam kalangan mahasiswa/wi baru. Bengkel ini berakhir dengan pemberian tugasan kepada para peserta iaitu membuat video berdasarkan tajuk yang telah diberikan oleh pengisi. Semoga dengan penganjuran bengkel ini, para peserta dapat  mengambil peluang  untuk mengasah bakat masing-masing khususnya dalam penyampaian mesej dakwah melalui penghasilan video yang kreatif dan menarik kepada masyarakat di luar sana.


“Together Through Multimedia”
“Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan”

Setiausaha Lajnah Penerangan dan Penerbitan

BKASM sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]