TO BE A LEADER : ANJAKAN PARADIGMA PELAPIS BKASM


KAHERAH,21 MAC 2015 – Program “To Be A Leader” merupakan satu inisiatif yang disusun oleh Lajnah Perancang, Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015 bertujuan menjayakan salah satu pembawaan BKASM iaitu “Generasi Harapan Aset Kesatuan”.

Program tersebut  dilaksanakan  di Musolla Darul Ehsan bermula jam 2.30 petang dan berakhir pada 10.30 malam. Program ini berjaya menghimpunkan seramai 60 orang aktivis BKASM yang dihantar melalui setiap lajnah dan jabatan di dalam organisasi masing-masing.Di antara objektif utama program “To Be A Leader” adalah bagi melicinkan gerak kerja BKASM sesuai dengan usia 50 Tahun serta  memberi kefahaman kepada AJK lajnah dan jabatan tentang pengurusan organisasi.

Program dimulakan dengan ucapan pengarah iaitu Ustaz Muhamad Nazif Bin Shaari selaku Timbalan Yang Dipertua 1 merangkap ketua Lajnah Perancang BKASM sesi 2014/2015. Antara slot yang dimuatkan di dalam program ini ialah Slot “Muslim Produktif” yang disampaikan oleh Ustaz Mohammad Farid Bin Mohammad Zainal, Pegawai Atase Pendidikan Selangor Mesir.

Slot kedua adalah slot “Mesyuarat Efektif & Perancang Berjaya” yang disampaikan oleh Ustazah Siti Aisyah Ismail dan Ustazah Ulfatun Nadzirah Tugiman Razaq, Penasihat BKASM sesi 2014/2015. 

Seterusnya para peserta diberi taujihat melalui slot “Taujihat Emas” yang disampaikan oleh Ustaz Muhammad Mu’aaz Bin Ramli, Badan Pengurus PMRAM 2014
Slot diakhiri dengan nyanyian lagu tema “Hadapilah” , lagu PMRAM dan bacaan doa rabitah bersama-sama seluruh AJKT BKASM.

Peringkat Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015 berharap agar program seperti ini dapat memberi manfaat yang besar kepada seluruh peserta di dalam menggerakkan bahtera BKASM dengan penuh kefahaman Islam dan semangat yang jitu.“GENERASI HARAPAN ASET KESATUAN”
“TEGUH PEMIKIRAN RIBAT KEBERSAMAAN”

Disediakan Oleh,
Setiausaha
To Be A Leader

Lajnah Perancang 
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]