HARI UKHUWAH BERSAMA BERSATU 2015 (HUBB’15) SYABAB HAMASAH


ISNIN, 13 APRIL 2015, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015, telah menganjurkan Hari Keluarga BKASM yang diberi nama Hari Ukhuwah Bersama Bersatu 2015 (HUBB’15). Lebih khusus, HUBB’15 untuk ikhwah dinamakan sebagai Syabab Hamasah yang membawa maksud pemuda yang bersemangat.

            HUBB’15 Syabab Hamasah BKASM kali ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan dari seluruh ahli. Seramai lebih 120 orang ikhwah telah mendaftarkan diri untuk menyertai Hari Keluarga ini.

Dengan tema mengimbau zaman kanak-kanak, pelbagai aktiviti telah dirancang di peringkat pelaksana untuk mengerat ukhuwah sesama ahli. Antara aktiviti yang dipertandingkan ialah acara susun selipar, galah panjang, teng-teng, ceper, batu seremban dan pelbagai lagi. HUBB’15 Syabab Hamasah ditutup dengan persembahan qasidah daripada ahli dan jamuan BBQ khas untuk semua.

Dengan tujuan untuk memberi ketenangan sambil mengukuhkan ukhuwah ahli BKASM, HUBB’15 Syabab Hamasah dilihat berjaya mencapai objektif yang disasarkan. Diharapkan semua ahli dapat teruskan meribat ukhuwah yang telah terbina ini. Semoga dengan penganjuran HUBB’15 Syabab Hamasah ini mendapat keredhaan dan keberkatan dari Allah Taala.   

" HUBBanlillah "
" Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan "


Disediakan Oleh :

Muhammad Hafiz bin Rasimi
Timbalan Setiausaha Agung 1
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir
Sesi 2014/2015


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]