HUBB' 15 SRIKANDI ITQAN MENYATUKAN ANAK SELANGOR MESIR DARI PELBAGAI BIDANG     
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir 2014/2015 telah mengadakan sambutan Hari Keluarga bertemakan konsep Grand Dinner dengan nama “Hari Ukhuwah Bersama Bersatu”(HUBB’15) pada 13 April 2015 yang bertempat di Sally Mall bermula pada jam 5 petang sehingga jam 10.30 malam. Kehadiran adalah seramai 200 orang ahli BKASM dari pelbagai cawangan termasuk pelajar perubatan Ain Sham, Sayyedah Zainab dan Ulum Islamiah.
      Program telah dimulakan dengan slot perasmian oleh ucapan daripada saudari Syaidatul Humaira’ bt Mohd Naim selaku Pengarah HUBB’15, seterusnya ucapan Timbalan Yang Di-Pertua II saudari Siti Nurliana bt Zainudin dan program telah dirasmikan oleh saudari Ulfatun Nadzirah bt Tugiman Razaq selaku Penasihat BKASM sesi ini. Malam Grand Dinner ini juga turut dihadiri oleh Puan Norziana bt Mohamad, isteri Pegawai Atase Pendidikan Selangor serta pimpinan perubatan, saudari Afiqah Inani bt Mohd Haslin selaku Timbalan Presiden Perubatan sesi 2015/2016 dan saudari Nur As-syuhada bt Amran selaku Naib Pengerusi II Perubatan Sesi 2015/2016.
      Program ini telah diadakan bertujuan untuk meningkatkan ukhuwah dan kesatuan yang sedia ada dalam kalangan ahli BKASM serta berterusan dalam memberikan kebajikan kepada ahli. Selain itu, sambutan Hari Keluarga ini juga bertujuan menerapkan nilai-nilai tarbiah islamiah dari segi rohani dan jasmani terhadap ahli.
     Pelbagai aktiviti menarik telah diadakan, antaranya makan malam, tayangan video Komuniti Rumah Sewa(KORUS), Persembahan kumpulan, Persembahan Khas daripada mutazawwijat, Nasyid Srikandi ITQAN dan acara tukar hadiah sesama ahli. Sebanyak 5 kumpulan telah melakukan persembahan yang bertemakan konsep ukhuwah,iaitu Kumpulan STELO, BG2LOVE, HUBBBEAT, I’M YOURS dan AWESOME.
     Maka dengan ini,Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir 2014/2015 mengucapkan ribuan terima kasih atas kehadiran dan sambutan yang sangat meriah dalam kalangan ahli di samping mengharapkan seluruh ahli BKASM bersama-sama menjaga kesatuan ini dan terus kekal BERSAMA BERSATU.

“Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan”
“Bersama Bersatu”

Disediakan Oleh :
Nor Jannah binti Omar
Setiausaha,
Hari Ukhuwah Bersama Bersatu (HUBB’15)
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir 2014/2015.
    

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]