Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together BEST ’15
Pada 7, 8 dan 9 April 2015, Badan Kebajikan Anak Selangor  Mesir (BKASM). Telah mengadakan program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15. Program telah berlangsung  selama 3 hari. Bermula dengan Ambang  BEST ’15 pada 6 april berturutan sehingga 3 hari dengan jualan pelbagai makanan dan minuman.  Bertepatan dengan objektif BEST’ 15 pada kali ini antaranya memberi ruang perniagaan kepada kepada ahli menjawa kewangan Badan Kebajikan Anak Selangor  Mesir (BKASM), serta menghidupkan sunnah Rasulullah SAW dalam mengamalkan muamalat menurut perspektif islam.

Sepanjang Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15 di jalankan banyak aktiviti diisi khusus kepada pengunjung. Antaranya pembentangan kertas kerja yang disampaikan oleh Al-Fadil Ustaz Jamal Najmuddin Bin Sulaiman, Sembang  Santai bersama Badan Pengurus PMRAM dan Slot UBM (Kisah Wali). Selain itu disediakan  permainan kepada pengunjung yang datang  khusus kepada  ikhwah dan akhwat, seperti  Timbang Bola Sambil Memakai Kain Pelekat, Drum Circle, Bola Beracun dan banyak lagi.

Pelbagai pengisian yang diisi selama 3 hari Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15 berlangsung, bukan sekadar pengunjung dapat membeli makanan dan minuman, tetapi pengisian yang berilmu juga turut memeriahkan suasana. Dengan ini pengunjung dapat memahami lebih mendalam tentang apakah itu ekonomi islam.


Tentatif pada hari ketiga menyajikan malam penutupan Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15 yang dirasmikan oleh Pegawai Hep Selangor Al-Fadil Ustaz Muhamad Farid Bin Zainal dalam ucapan beliau, beliau mengucapkan tahniah kepada pihak BEST’15 kerana telah bertungkus lumus dalam menjayakan penutupan Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15. Majlis diserikan lagi dengan persembahan Nasyid Dan Pentomen Dari Ahli Bkasm. Maka berakhirlah Program Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15. Moga dengan usaha-usaha ini dapat menjadikan  batu loncatan kepada ahli bkasm khususnya dalam menjana pendapatan dan menjana ekonomi bkasm.

Wallahu’alam

Laporan disediakan oleh :

Ahmad Safwan Bin Muhamad Yusof,
Setiausaha ,

(Bazaria Bkasm Expo, Stand Together  BEST ’15)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]