ISU ZAKAT - PERJUMPAAN WAKIL JAWATANKUASA BERTINDAK ZAKAT DAN YANG DI-PERTUA BADAN KEBAJIKAN ANAK SELANGOR MESIR BERSAMA PEGAWAI ATASE PENDIDIKAN SELANGOR MESIR


5 MEI 2015 -  Jam 2.40 p.m : PEJABAT ATASE SELANGOR – Berhubung dengan permasalahan
semasa zakat yang berlaku,wakil Jawatankuasa Bertindak  Zakat Saudara Fikhry Hakim bin Fadzilullah dan Saudari Siti Aisyah binti Ismail beserta Saudara Anas bin Mohd Bhukhari,Yang Di-Pertua Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM)  Sesi 2014/2015 mengadakan pertemuan dua hala bersama Ustaz Mohammad Farid bin Mohammad Zainal selaku Pegawai Atase Pendidikan Selangor Mesir  bagi membincangkan beberapa permasalahan yang berlaku seterusnya mencari solusi terbaik dalam menyelesaikan masalah ini.

Topik perbincangan semasa yang diutarakan :

1-    Permasalahan zakat dermasiswa yang dihadapi oleh pelajar yang mengulang kali pertama
2-    Permasalahan bagi pelajar tajaan dermasiswa zakat  sesi 2010/2011 dan ke atas yang masih belum menamatkan pengajian.

      Perbincangan ini diadakan berdasarkan beberapa ketetapan baru yang telah dilaksanakan oleh pihak Lembaga Zakat Selangor( LZS) yang membebankan para pelajar. Hasil perbincangan, pihak Pejabat Atase Pendidikan Selangor Mesir bersedia bekerjasama dan menghulurkan bantuan dalam menyelesaikan permasalahan dan sebarang tindakan akan dimaklumkan oleh peringkat pejabat dari semasa ke semasa.

      Sehubungan itu,kami dari pihak Jawatankuasa Bertindak Zakat memohon keprihatinan semua pelajar dalam sebarang bentuk  pemakluman atau kerjasama bagi memudahkan pengurusan di pihak kami.

      Sebarang bentuk aduan atau permasalahan  boleh disalurkan kepada wakil Jawatankuasa Bertindak Zakat BKASM iaitu :

•    Saudara Fikhry Hakim bin Fadzilullah :  +20114-376 8575

•    Saudari Siti Aisyah binti Ismail :  +20114-245 4752


“Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan”

Disediakan Oleh,
Setiausaha,
Jawatankuasa Bertindak  Zakat,
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]