LAPORAN DAURAH FIQH PUASA KITAB SULAM AL-MUBTADI’ IHYA’ TARBAWI RAMADAN (IHTIRAM’15)

 Pada 13 & 14 Jun 2015 yang lalu, pihak IHTIRAM’15 Lajnah Dakwah & Tarbiah Badan Kebajikan 
Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2014/2015 telah menganjurkan Daurah Kitab: Fiqh Puasa sempena ambang Ramadan. Program yang bertempat di Musolla Darul Ehsan telah mendapat sambutan yang menggalakkan dengan kehadiran lebih 150 orang ahli BKASM daripada asrama mahupun korus. Pengisi bagi daurah ini ialah Yang Di-Pertua BKASM sendiri, Al-fadhil Ustaz Anas bin Mohd Bhukhari. 

 Pembentangan fiqh puasa yang diambil dari kitab Sulam Al-Mubtadi’ ini bertujuan bagi menambah thaqafah ahli sebagai persediaan meghadapi bulan Ramadan yang bakal tiba. Tambahan juga, ruang perbincangan tidak tertumpu kepada fiqh puasa sahaja, bahkan para hadirin turut dibentangkan dengan fiqh zakat dan iktikaf sebagai ibadah yang juga menjadi galakan untuk dilazimi di bulan Ramadan yang mulia ini. 

Maka dengan ini, IHTIRAM’15 mengucapkan ribuan terima kasih atas kerjasama yang diberikan. Mudah-mudahan semua ahli mendapat manfaat dari program ini. Untuk akhirnya, sukanya dari kami agar kita sama-sama dapat memberikan komitmen dan menjayakan segala bentuk aktiviti yang dirangka sepanjang Ramadan pada kali ini. 

 “Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan”
  “Tarbiyah Ramadan Dihayati, Maghfirah Ilahi Diimpi “

 Disediakan oleh : 
 Nur Dania Izwani Binti Zaidi 
Timbalan Setiausaha, 
Ihya’ Tarbawi Ramadan (IHTIRAM’15) 
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir Sesi 2014/2015.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]