ISU ZAKAT - Pertemuan Ahli Jawatankuasa Bertindak Zakat BKASM Bersama wakil Pelajar Perubatan


ISU ZAKAT - Pertemuan Ahli Jawatankuasa Bertindak Zakat BKASM Bersama wakil Pelajar Perubatan 15 Julai : Rabu - Pertemuan telah diadakan bersama wakil zakat Perubatan Universiti Ain Shams bagi membincangkan permasalahan zakat yang berlaku dikalangan mereka. Berhubung dengan permasalahan yang berlaku, wakil pelajar Pengajian Perubatan berjaya membangunkan dua kertas kerja yang setiap satunya mempunyai tujuan tertentu. 

Kertas kerja pertama berkisar Tuntutan Pembayaran Bantuan Umum Pelajaran(BUP) Diawalkan kepada pelajar perubatan Tahun5 Universiti Ain Shams. Dan yang kedua, Tuntutan Pembayaran Yuran menggunakan nilai matawang USD serta Menaikkan Kos Sara hidup kepada RM12000. Kertas kerja ini berjaya dihantar kepada wakil delegasi Malaysia yang hadir ke Mesir pada bulan Disember tahun lepas bersama- sama kertas kerja dari pelajar Pengajian Islam.
Sehubungan itu,pertemuan dua pihak antara Wakil Jawatankuasa Bertindak Zakat BKASM dengan wakil pelajar Perubatan Universiti Ain Shams berbincang hala tuju permasalahan seterusnya mencari dan merangka gerak kerja yang akan datang bagi melicinkan segala pengurusan di masa akan datang.
Akhirnya, semoga dengan adanya kerjasama antara pelajar Pengajian Islam dan pelajar Pengajian Perubatan dapat membuahkan hasil dan menatijahkan satu keputusan yang efektif dan profesional daripada pihak yang berwajib.

Disediakan Oleh : 
Setiausaha,
Jawatankuasa Bertindak Zakat,
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir Sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]