REKREASI SUKAN SUNNAH RENANG


10 dan 13 Ogos 2015 - Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir Sesi 2014/2015 di bawah kelolaan Lajnah Kesenian dan Sukan telah menjalankan aktiviti Rekreasi Sukan Sunnah Renang yang julung kali diadakan bertempat di Istad Toyota, Abbasiah. Program ini berlangsung pada 10 Ogos 2015 khusus untuk akhawat manakala 13 Ogos 2015 khusus untuk ikhwah. Peserta menuju ke tempat renang menaiki pengangkutan yang disediakan oleh pihak penganjur.

Antara objektif aktiviti ini dilaksanakan adalah untuk merapatkan ukhwah sesama ahli BKASM. Disamping memperbaharui medium sukan kepada ahli ia juga bagi membentuk ahli yang aktif dari segi fizikal.

Renang untuk akhawat yang diadakan pada hari Isnin pada jam 9.00 pagi bermula dengan sesi  taklimat ringkas sebelum pengisian sepenuhnya diserahkan kepada tenaga pengajar.  Aktiviti renang yang terdiri daripada 40 orang akhawat ini berakhir pada jam 12.00 tengah hari.
Manakala renang yang dijalankan untuk ikhwah pada hari Khamis yang lalu bermula jam 3.00 petang sehingga 6.00 petang dihadiri seramai 60 orang peserta. Di hujung pengisian, peserta berkumpul untuk mengambil gambar sebagai kenangan.

Harapan dari pihak penganjur, kami mengharapkan aktiviti yang dilaksanakan dapat membina jati diri ahli dan mengambil manfaat untuk diaplikasikan dalam kehidupan. Respon yang positif dari ahli yang turut serta mampu menjadi titik tolak agar aktiviti sebegini dapat diteruskan lagi pada masa hadapan. Ucapan ribuan terima kasih atas bantuan dan kerjasama semua dan semoga usaha kita ini diberkati oleh Allah.

" Generasi Harapan Aset Kesatuan "

" Teguh Pemikiran Ribat Kebersamaan "


Disediakan oleh:

UMMI AQILAH NORLIZAM
Timbalan Lajnah Kesenian & Sukan
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir Sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]