MUNAJAT PASCA MESYUARAT AGUNG TAHUNAN ( MAT ) KALI KE-40

Khamis, 22 Oktober 2015 – Lajnah Dakwah dan Tarbiah (LDT) dengan kerjasama Lajnah
Penempatan dan Perumahan (LPR) Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2015/2016 telah mengadakan Program Iftor Mahabbah & Munajat Pasca MAT 40 yang bertempat di Asrama Rumah Selangor, Hayyu Asyir.

Program ini melibatkan seluruh ahli BKASM yang menghuni asrama Selangor mahupun Komuniti Rumah Sewa (KORUS). Antara pengisian program ini ialah Iftor Mahabbah, Munajat (Solat Hajat) & Doa Selamat serta Tazkirah Pasca MAT 40.

Antara objektif diadakan program ini adalah munajat sempena Mesyuarat Agung Tahunan kali ke-40 yang baru-baru ini diadakan. Selain itu, mengeratkan hubungan silaturrahim dan ukhuwah antara semua ahli BKASM.

Program ini dimulakan dengan Iftor Mahabbah yang melibatkan KORUS ke asrama. Selepas Solat fardhu Isyak secara berjemaah, program diteruskan dengan Solat Hajat dan Doa Selamat yang dipimpin oleh Ustaz Khairulamirin  bin Khabir, Ketua Lajnah Dakwah dan Tarbiah BKASM sesi 2015/2016. Seterusnya, program diteruskan lagi dengan Tazkirah Pasca MAT 40 yang disampaikan oleh Ustaz Najamuddin bin Sapie, Aktivis BKASM.

Alhamdulillah, program ini berjalan dengan lancar serta mendapat sambutan yang menggalakkan daripada semua ahli BKASM. Program ini berakhir pada jam 8.15 malam.
Semoga Program Iftor Mahabbah & Munajat Pasca MAT 40 dapat terus dijalankan pada masa akan datang dan ahli BKASM dapat memberi komitmen yang baik terhadap program anjuran BKASM. Semoga BKASM sentiasa dipelihara oleh Allah SWT.

Disediakan oleh,

Setiausaha Lajnah Dakwah dan Tarbiah (LDT),
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM),
Sesi 2015/2016.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]