PRO MULTIMEDIA WORKSHOP - Melahirkan Generasi Pelapis Yang Profesional


Pada 29 September 2015 lepas, Lajnah Penerangan dan Penerbitan sesi 2014/2015 Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir di bawah kelolaan Kelab LPP telah mengadakan program Pro Multimedia Workshop. Aktiviti ini dijalankan pada dua sesi iaitu sesi petang dan sesi malam. Pada sesi petang, kelas dimulakan dengan Bengkel Sony Vegas siri ke-2, manakala untuk sesi malam pula adalah kelas Adobe Photoshop khusus untuk mahasiswa/wi baru.
Objektif yang digariskan bagi program yang dijalankan adalah untuk memberi pengenalan awal tentang kemahiran membuat iklan serta menambah kemahiran dalam pembikinan video sekaligus melahirkan tenaga mahir yang mampu menghasilkan iklan dan video di tahap profesional. Seterusnya dapat memastikan setiap ahli yang menghasilkan iklan dan video mengikut etika dan syarat yang ditetapkan tanpa melanggar syara'.
Bengkel Sony Vegas Siri ke-2 bermula pada jam 1.30 petang yang di pengerusikan oleh Ustazah Siti Fazira Binti Idris. Seterusnya slot diteruskan oleh tenaga pengajar  Ustaz Ahmad Hakimi Bin Ahmad Suhaimi. Seramai  11 orang ikhwah dan 20 orang akhawat telah menyertai bengkel ini.  Bengkel ini berakhir dengan penyampaian hadiah daripada Ustaz Mohamad Badrul Annuar Bin Mahbob diiringi oleh Ustaz Nashrul Amin Bin Arbain selaku pengarah Pro Multimedia Workshop.
Pada sesi malam pula, seramai 20 orang mahasiswa baru  dan 37 orang mahasiswi menyertai  Kursus Adobe Photoshop  yang dipengerusikan oleh Ustaz Al-Baihaqi. Kursus ini dikendalikan oleh Ustaz Muhamad Hafiz Naim Bin Raduan dan berakhir dengan penyampaian hadiah daripada Ustaz Mohamad Badrul Annuar Bin Mahbob diiringi oleh Ustaz Nashrul Amin Bin Arbain.
Semoga dengan berakhirnya bengkel ini dapat melahirkan ramai pelapis yang  professional seterusnya dapat melebarkan dakwah Islam.
 " Together Through Multimedia "
" Generasi Harapan Aset Kesatuan "
Kelab LPP
Lajnah Penerangan dan Penerbitan
BKASM sesi 2014/2015

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]