LGBT MENYANGGAH FITRAH MANUSIA - Tinta Jumaat Siri 3


 Allah berfirman di dalam Al-Quran:

 “ Sungguh kamu telah melampiaskan syahwatmu kepada sesama lelaki bukan kepada perempuan. Kamu benar-benar kaum yang melampaui batas “ ( Al A’raf: 81 )

Ayat ini menunjukkan bahawasanya Allah S.W.T. mengutuk hambaNYA yang berkelakuan songsang iaitu melakukan hubungan sejenis. Ini menunjukkan bahawasanya Islam amat mementingkan tingkah laku umatnya agar sentiasa mengikut syarak dan tidak lari dari fitrah kita sebagai manusia.

Lesbian, Gay, Biseksual, dan Transgender atau akronimnya sebagai LGBT, ia juga dianggap sebagai satu penyakit mental, kerana telah melawan fitrah. Fitrah kehidupan manusia yang normal ialah hidup berpasang-pasangan sebagaimana telah diciptakan oleh Allah. Lelaki pasangannya adalah perempuan,begitu juga dengan haiwan.Melalui perkara berikut dapat kita simpulkan setiap makhluk yang diciptakan oleh Allah di muka bumi ini berpasang-pasangan. Ini adalah fitrah setiap ciptaan Yang Maha Esa. Isu LGBT ini bukanlah suatu isu yang baru timbul bahkan sudah lama menjadi parasit dalam masyarakat dunia sejak dari dahulu lagi.

Sejarah telah membuktikan bahawa golongan seperti LGBT ini tidak diterima oleh Allah. Hal ini telah dibuktikan melalui sejarah yang telah berlaku pada zaman Nabi Lut A.S Beliau diutuskan oleh Allah untuk kaum yang sangat degil dan selalu membuat bencana. Keinginan dan aktiviti kaum tersebut ini sangat aneh. Mereka gemar melakukan rompakan dan samun di tengah jalan. Bagi golongan lelaki kaum Lut ini, mereka tidak mempunyai keinginan terhadap kaum wanita walaupun sedikit, malah mereka lebih tertarik kepada lelaki. Mereka tidak akan berkahwin kecuali dengan pasangan yang sama jenis jantinanya. Akhirnya Allah S.W.T. memusnahkan kaum ini dengan mendatangkan satu bencana besar yang amat dahsyat kepada kaum Lut. Mereka ditimpa hujan yang menghancurkan mereka.

Di Malaysia pula, golongan ini cuba memasuki negara kita dengan secara halus melalui Non Govermant Organization (NGO) yang bergerak secara halus atas dasar penegak hak asasi manusia. Bahkan, mereka disokong oleh individu yang berpengaruh dalam negara kita mahupun luar negara untuk merealisasikan tujuan gerakan mereka tersebut iaitu kebebasan mengamalkan LGBT. Hal ini sungguh meruncingkan kerana LGBT ini bukan sahaja merosakkan syakhsiah individu, bahkan yang lebih teruk lagi, ia akan memusnahkan sistem umat islam itu sendiri. Kita dapat lihat, banyaknya penyakit-penyakit yang merbahaya seperti HIV ini muncul hasil dari pengamalan LGBT ini.

Firman Allah S.W.T.

  “ Wahai orang-orang yang beriman! Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari neraka yang bahan-bahan bakarannya: manusia dan batu (berhala); neraka itu dijaga dan dikawal oleh malaikat-malaikat yang keras kasar (layanannya); mereka tidak menderhaka kepada Allah dalam segala yang diperintahkanNya kepada mereka, dan mereka pula tetap melakukan segala yang diperintahkan. “

Kesimpulannya, Islam menggalakkan kebaikan dan menegah kemungkaran. Sama-samalah kita memelihara diri, keluarga dan masyarakat daripada terjerumus ke dalam lembah kemaksiatan. Tindakan kita pada hari ini akan menentukan masa depan kita pada hari esok. Yakinilah bahawa setiap cabaran dan usaha ada penyelesaiannya. Wallahu a’lam.

Wallahu a’lam

“ Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan “

Disediakan oleh:
Ahmad Luqman bin Zainal Abidin
Ketua Lajnah Penempatan dan Perumahan

Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2015/2016

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]