SEGAGAH MUSA SEBIJAK SAFURA

21 NOVEMBER 2015 –Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir di bawah Lajnah Kebajikan dengan kejasama Unit Hisbah BKASM sesi 2015/2016 telah mengadakan satu program yang dinamakan “SEGAGAH MUSA SEBIJAK SAFURA”. 
Objektif dilaksanakan program tersebut adalah memberi pendedahan kepada ahli BKASM cara bermuamalat menepati syarak dan meningkatkan kesedaran tentang kepentingan musyrif. Program tersebut dimulakan dengan ucapan daripada Ustaz Nazim bin Sahaimi, selaku ketua lajnah kebajikan BKASM sesi 2015/2016. Kemudian diteruskan dengan talkshow “BICARA DARI HATI UNTUK HATI” yang dikendalikan oleh Ustazah Fatin Nadzira Binti Mahadzir, Timbalan Pengarah Kalab Daie. 
Antara ahli panelnya adalah Ustaz Meor Muhammad Syazwan Bin Meor Hairudin, Ketua Unit Bait Muslim BKASM sesi 2015/2016, Ustazah Hanis Madihah Binti Meor Hamdan, Fasilitator BKASM sesi 2015/2016 dan Ustaz Muhamad Nazif Bin Shaari, Ketua Unit Hisbah BKASM sesi 2015/2016.
Program diteruskan lagi dengan tayangan video pengenalan musyrif. Kemudian, penyerahan watikah kepada setiap wakil musyrif yang terdiri dari musytif imarah, korus dan rabaah. Selamat menjalankan tugasan dan amanah yang diberikan dengan sebaiknya buat semua musyrif BKASM. Semoga sentiasa di bawah naungan dan rahmat Allah SWT.
“Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan”
#KITAPMRAM
#50TAHUNBKASM #BersamaBersatu

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]