SAYONARA MAJLIS KEPULANGAN USTAZ FARID DAN KELUARGA


29 Disember 2015, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir Sesi 2015/2016 telah mengadakan majlis perpisahan bagi meraikan kepulangan Pegawai Atase Pendidikan Negeri Selangor Ustaz Mohammad Farid Bin Mohammad Zainal dan sekeluarga yang berlangsung di Asrama Rumah Selangor, Hayyu Asyir. Majlis tersebut diberi nama SAYONARA yang bermaksud selamat tinggal.

Antara objektif majlis ini dilangsungkan adalah untuk meraikan kepulangan pegawai dan keluarga ke Malaysia. Selain itu,sebagai penghargaan kepada pegawai dan keluarga di atas khidmat bakti mereka sepanjang berada di Mesir. Majlis ini juga diadakan bagi mengeratkan lagi hubungan di antara pegawai dan ahli BKASM.

Majlis dimulakan dengan nasyid Asmaul Husna dan nyanyian lagu PMRAM. Seterusnya, ucapan Yang Dipertua BKASM Ustaz Asraf bin Alias sekaligus merasmikan pelancaran unit-unit dibawah lajnah iaitu Unit Biah Solehah, Dana Mahabbah dan Islamic Home.

Majlis diteruskan dengan sesi talkshow yang dikendalikan oleh saudara Ustaz Farhan bin Ajiyan. Talkshow tersebut adalah mengenai pengalaman Ustaz Mohammad Farid dan keluarga sepanjang berada di Mesir, juga beberapa pesanan dan amanat dari pihak Ustaz Mohammad Farid dan isteri. Pihak BKASM juga telah memberikan hadiah tanda penghargaan di atas jasa dan pengorbanan yang dicurah selama berkhidmat sebagai Pegawai Atase Pendidikan Negeri Selangor. Majlis dimeriahkan lagi dengan persembahan sajak oleh dua orang ahli BKASM, nasyid Sufi’ Rhythm, tayangan video, nyanyian lagu BKASM serta sesi pemotongan kek oleh Ustaz Mohammad Farid sekeluarga sebagai simbolik majlis yang dijalankan ini.

Harapan kami, melalui majlis ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara ahli BKASM dan pegawai. Segala amanat dan nasihat yang  disampaikan oleh pegawai sekeluarga akan sentiasa diingati. Ucapan setinggi terima kasih ditujukan kepada Ustaz Mohammad Farid sekeluarga. Tidak lupa juga kepada ahli jawatankuasa pelaksana juga ahli BKASM diatas bantuan dan kerjasama yang diberikan. Semoga usaha kita ini diberkati Allah.

Disediakan oleh:

MOHD HAFIZUDDEN BIN ROSLI
Setiausaha Sayonara,
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir,
Sesi 2015/2016

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]