IJTIMAK DUAT SIRI 1 - Kelab Daie BKASM Sesi 2015/2016 Membuka Tirai

17 Februari 2016 - Kelab Daie BKASM sesi 2015/2016 pada hari ini membuka tirai dengan menganjurkan Ijtimak Duat Siri 1 yang bertempat di Asrama Rumah Selangor Hayyu Asyir.
Program dimulakan dengan kalam pembukaan oleh Pengarah Kelab Daie sesi ini, Ustaz Mohammad Syafiq bin Amran.Kemudian, majlis diteruskan lagi dengan pengenalan murobbi untuk para duat pada sesi kali ini. Seterusnya, majlis diteruskan dengan nyanyian lagu tema Kelab Daie, solat maghrib dan makan malam.

Seterusnya, majlis diteruskan lagi dengan pembentangan Kitab Risalah Ila Akhi fillah oleh Ustaz Muhamad Nazif bin Shaari. Majlis diteruskan lagi dengan slot "Talkshow : Asas Tarbiah" yang diacarakan oleh Ustaz Muhammad Farhan bin Ajiyan bersama dua ahli panel iaitu Ustaz Muhammad Yahya bin Samsul dan Ustazah Nazuha binti Mohd Suhimi.Setelah itu, para duat  menjalani aktiviti Gerak Kerja Berkumpulan(GKB) bersama murabbi  tentang tarbiah.

Majlis diakhiri dengan kalam taujihat daripada Yang Dipertua BKASM sesi 2015/2016, Ustaz Asraf bin Alias.Akhir sekali, semoga peserta dapat mengambil input2 yg penting dalam pengisian yg diberikan sekaligus menterjemahkannya dalam medan amal.

“ Daie Revolusi Tuntunan Murabbi “
“ Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan “

 Kelab Daie

BKASM sesi 2015/2016

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]