Laporan Kelas Tutorial Fasa Dua.

MAC 2016, KAHERAH - Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2015/2016 di bawah Lajnah Pendidikan telah menjalankan Kelas Tutorial bagi fasa kedua bermula pada 26 Mac 2016. Kelas tutorial tersebut dijalankan hasil gabungan tiga Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) iaitu BKAN Selangor, Kedah dan Terengganu.
Objektif kelas ini diadakan ialah untuk memudahkan ahli dalam memahami pelajaran kuliah bagi madah-madah yang tertentu dan menjadikan para pengajar sebagai rujukan. Selain itu, ia sebagai persediaan imtihan yang akan berlangsung tidak lama lagi.
Kelas tutorial ini fokus pada kuliah Syariah Islamiyah, kuliah Usuluddin dan kuliah Lughoh Arabiah tahun satu dan dua sahaja. Kelas tutorial diadakan di Asrama Rumah Selangor, Asrama Rumah Terengganu dan Asrama Rumah Kedah mengikut madah-madah tertentu pada waktu yang telah ditetapkan.
Diharapkan kelas yang dijalankan ini dapat membantu dalam meningkatkan kualiti akademik ahli seterusnya menjadi wadah penggerak ke arah memartabatkan Islam di atas muka bumi Allah.
"Ilmuwan Berkualiti Mencurah Bakti" "Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan"
Lajnah Pendidikan BKASM sesi 2015/2016
#KITAPMRAM #BersamaBersatu #BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]