Majlis Pengumuman Ahli Jawatankuasa Khas Badan Kebajikan Anak Negeri - Muafakat Asas Kejayaan


31 MAC 2016, KAHERAH - Badan Kebajikan Anak Negeri telah mengadakan Majlis Pengumuman Ahli Jawatankuasa Khas Badan Kebajikan Anak Negeri di Wisma Sultan Muhammad V Hayyu Sabie.

Antara objektif utama program ini dilaksanakan:- 

1) Memperkenalkan medium kerjasama antara BKAN. 

2) Mengembalikan semangat kesatuan mahasiswa. 

3) Mengumpulkan seluruh mahasiswa Malaysia Mesir.

4) Membuka medan kepada mahasiswa untuk melontarkan idea.

Program ini telah dihadiri oleh mahasiswa dan mahasiswi daripada pelbagai negeri.

Program dimulakan dengan bacaan ayat suci Al-Quran. Seterusnya, pengerusi majlis menjemput barisan Yang Dipertua-Yang Dipertua dan Ketua-Ketua Hewi BKAN serta pengarah program untuk mengendalikan majlis pengumuman ahli jawatankuasa khas.

Majlis dimulakan dengan ucapan pengarah membentangkan objektif program ini. Kemudian, majlis pengumuman ahli jawatankuasa dikendali oleh saudara Mohammad Ainuddin bin Mohd Ishak, wakil Yang Dipertua. 

Beliau mengumumkan nama ahli jawatankuasa khas tersebut dengan nama Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri. Seterusnya, beliau menerangkan tujuan penubuhan ini serta memberi ruang kepada ahli untuk menanyakan sebarang soalan dan memberi ruang apa-apa cadangan untuk Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri.

 Selepas itu, beliau mengumumkan nama-nama ahli jawatankuasa Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri yang terdiri 7 orang ikhwah dan 6 orang akhawat.

Majlis diserahkan kepada pengerusi umum dan diteruskan dengan menjemput barisan pimpinan Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri.

Barisan pimpinan Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri ini telah dipersetujui melalui mesyuarat Yang Dipertua - Yang Dipertua Badan Kebajikan Anak Negeri.

Semoga barisan pimpinan baru ini dapat membawa bahtera kesatuan ini kepada keredhaan Allah taala.

"Muafakat Asas Kejayaan"
"Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan"

Majlis Gabungan Badan Kebajikan Anak Negeri

#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]