Makluman: Penangguhan Program Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir


بسم الله الرحمن الرحيم
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) adalah sebuah badan persatuan yang sangat menitikberatkan tentang kebajikan ahli termasuk pendidikan.
Mengambil maklum pengajian fasa kedua sesi 2015/2016 yang semakin rancak dalam tempoh menuju musim peperiksaan, semua mahasiswa/wi juga kini sedang bertungkus lumus membuat persiapan bagi mendapatkan kejayaan yang dicitakan dalam peperiksaan.
Sehubungan dengan itu, BKASM telah memutuskan tarikh 7 Rejab 1437 bersamaan 15 April 2016 adalah tarikh penangguhan bagi sebarang program di peringkat BKASM dengan pengecualian program yang berbentuk ilmiah, tarbiah dan motivasi sahaja dibenarkan berlangsung. Ini bagi memberi persediaan dan nilai tambah kepada mahasiswa/wi dalam menghadapi peperiksaan yang bakal tiba.
Usaha itu tangga kejayaan. Oleh yang demikian, mahasiswa/wi diharapkan dapat mempertingkatkan prestasi, berikan sepenuh konsentrasi, dan serlahkan segala potensi kerana kejayaan tidak datang bergolek dengan sendiri.
Serta yang paling penting, dinasihatkan supaya mahasiswa/wi kuatkan hubungan dengan Allah Taala, kerana Dialah Yang Berkuasa menentukan segalanya. Maka, teruskan memohon dan berharap kepadaNya.
Seterusnya, diharapkan agar semua mahasiswa/wi dapat meraih kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan dan dapat memanfaatkan ilmu yang dimiliki kepada masyarakat.
Akhirnya, jadikanlah kejayaan yang diperolehi sebagai penyebab bertambahnya takwa kepada Allah kerana sesungguhnya manusia yang paling mulia di sisi Allah adalah mereka yang paling bertakwa.
"Ilmuwan Berkualiti Mencurah Bakti" "Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan"
Muhammad Hafiz bin Rasimi Timbalan Yang Dipertua 1 (Lajnah Perancang 1) BKASM sesi 2015/2016
#KITAPMRAM #BersamaBersatu #BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]