Muhasabah Separuh Penggal BKASM REFLEKSI'16 - Muhasabah Disepakat, Hati Diribat


14 APRIL 2016, KAHERAH - Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir telah mengadakan Refleksi'16 sebagai Muhasabah Separuh Penggal pada Khamis yang lalu.

Tujuan utama majlis ini diadakan untuk menerima muhasabah dan cadangan antara pimpinan dan ahli dalam usaha memperbaiki prestasi gerak kerja pentadbiran yang berbaki serta menyatukan hati antara pimpinan dan ahli melalui sikap terbuka dalam memberi muhasabah dan berlapang dada menerimanya.

Refleksi '16 dimulakan dengan dengan mengadakan ambang iaitu BKASM Indoorgames pada 12 April di peringkat akhawat dan 13 April di peringkat ikhwah. Acara yang telah dipertandingkan ialah pingpong, carom dan congkak yang dilaksanakan di Asrama Rumah Selangor. Selain itu, ia turut melibatkan Badan Kebajikan Anak Negeri  (BKAN) taakhi iaitu daripada BKAN Pahang.

Majlis perasmian telah diadakan pada 14 April di Musolla Darul Ehsan dan telah dirasmikan oleh Penasihat BKASM sesi 2015/2016 Ustaz Muhamad Nazif bin Shaari yang turut melancarkan Majalah Nostalgia 5 Dekat BKASM. Kemudian diteruskan dengan majlis doa kesyukuran sempena keberjayaan NICE'16 dan juga Iftar Jama'ie.

Selepas solat maghrib, Refleksi'16 diteruskan dengan sesi muhasabah dan cadangan ahli kepada BKASM. Refleksi'16  telah diakhiri dengan Sambutan Hari Lahir daripada Lajnah Sambutan dan Rehlah.

Semoga majlis ini dapat memperbaiki gerak kerja yang berbaki dan menguatkan lagi kesatuan anak Selangor di Mesir serta mendapat keredhaan Allah Taala.

"Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan"

Setiausaha
Refleksi '16
BKASM sesi 2015/2016

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]