BKASM MEMPERKASAKAN HUBUNGAN LUAR – PERTEMUAN RASMI WAKIL BKASM BERSAMA KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF LEMBAGA ZAKAT SELANGOR.

9 September 2016 , SHAH ALAM – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir telah mengadakan satu pertemuan rasmi bersama Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Zakat Selangor, Tuan Haji Hussin bin Mohd Ali di Ibu Pejabat Lembaga Zakat Selangor, Shah Alam. Pertemuan ini telah diwakili oleh Saudara Muhammad Hafiz bin Rasimi, Timbalan Yang Dipertua I BKASM, Saudari Nuraishah binti Zainuddin, Timbalan Ketua Lajnah Penerangan & Penerbitan BKASM, dan tiga orang wakil dari jawatan penggerak zakat iaitu Saudara Muhammad Nazim bin Bahnan, Saudari Siti Aisyah binti Ismail dan Saudari Siti Hajar Aisyah binti Sakdon.
Turut dihadiri oleh ahli jawatankuasa Lembaga Zakat Selangor iaitu Encik Mohamad Farid bin Mohamad Zainal, Eksekutif Syariah di Lembaga Zakat Selangor, Puan Najwa binti Hj Abdul Rauh

Pertemuan ini dimulakan dengan sesi taaruf di antara wakil BKASM dan ahli Lembaga Zakat yang turut hadir. Seterusnya, pengenalan ringkas mengenai Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir mengenai objektif penubuhan BKASM antara yang menjadi utama adalah memastikan anak Selangor yang berada di Mesir mendapat kebajikan yang berterusan.

Sehubungan dengan itu, wakil BKASM telah membawa suara anak-anak Selangor di Mesir berkaitan dengan masalah yang timbul mengenai isu agihan zakat yang berlaku kepada pelajar serta mendapatkan pencerahan mengenai sistem zakat yang terbaru.

Selain daripada itu, tujuan pertemuan ini diadakan adalah untuk mewujudkan kebersamaan hubungan dua hala antara Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir dengan Lembaga Zakat Selangor sekaligus menjayakan usul BKASM pada sesi ini iaitu meneruskan survival BKASM melalui pemerkasaan hubungan luar BKASM.

Di akhir pertemuan, Tuan Haji Hussin bin Mohd Ali menyatakan ucapan terima kasih dan berbesar hati dengan pertemuan yang diadakan. Harapan beliau semoga kunjungan pertemuan seperti ini dapat dijadikan sebagai satu tradisi dalam mengeratkan hubungan antara BKASM dan Lembaga Zakat Selangor serta membuat perbincangan yang baik bagi masalah yang dihadapi berkaitan dengan isu zakat.

Pihak BKASM mengucapkan terima kasih kepada wakil ahli Lembaga Zakat yang bersama-sama dalam pertemuan ini. Semoga hubungan rasmi ini dapat diteruskan lagi bagi menjamin kelangsungan BKASM dan Zakat Selangor dalam memastikan anak-anak Selangor terus diberikan kebajikan. Semoga Lembaga Zakat Selangor terus dikurniakan rahmat dan keredhaan Allah dalam memberi kebajikan dan bantuan kepada seluruh masyarakat Selangor.

“Memurnikan Pemikiran Meribat Kesatuan“

BKASM sesi 2015/2016

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]