Futsal Santai : Mengukuh Kebersamaan
14 NOVEMBER 2016, KAHERAH – Lajnah Kesenian dan Sukan di bawah Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 telah mengadakan Futsal Santai yang bertempat di gelanggang futsal El Wafa’ El Amal, Madinat Nasr, Kaherah.

Antara objektif pelaksanaan program ini adalah bagi mengeratkan ukhuwah dan kesatuan ahli melalui medium futsal yang dianjurkan ini. Progam ini juga bertujuan untuk meningkatkan kesedaran kepada ahli tentang kepentingan menjaga kesihatan.

Futsal Santai ini telah dimulakan dengan ketibaan dan pembahagian pelajar mengikut kumpulan yang telah ditetapkan oleh ahli jawatankuasa yang bertugas. Seramai 100 orang ahli telah menyertai aktiviti sukan ini dan turut disertai oleh Tuan Haji Mohd. Yasser bin Abd Ghani selaku Atase Pendidikan Selangor Mesir dan Muhamad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua Bkasm sesi 2016/2017.

Seterusnya aktiviti sukan dimulakan pada jam 8.00 malam sehingga jam 10:30 malam . Aktiviti berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang baik oleh semua pasukan dan aktiviti diteruskan dengan ucapan penutup daripada Muhamad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017 . Antara intipati yang disampaikan adalah sukan merupakan salah satu kaedah untuk mengekalkan kesihatan jasmani dan waktu yang tepat untuk menjalinkan ukhuwah sesama ahli. Malah seorang pendakwah memerlukan kesihatan dari segi mental dan fizikal agar dakwahnya berhasil. Aktiviti telah diakhiri dengan sesi bergambar dan kesemua peserta telah bersurai pada jam 11.00 malam.

 Harapan dari pihak penganjur agar program yang dijalankan ini dapat menyatukan ukhuwah dan hubungan silaturrahim antara ahli Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir malah Allah S.W.T juga telah memerintahkan hambanya agar saling berkenal-kenalan antara sama lain."Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"


SETIAUSAHA
LAJNAH KESENIAN DAN SUKAN
BKASM SESI 2016/2017   


#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]