IFTAR MAHABBAH : MEDAN MERIBAT KEBERSAMAANIFTAR MAHABBAH : MEDAN MERIBAT KEBERSAMAAN

21 OKTOBER 2016, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2016/2017 di bawah kelolaan Lajnah Dakwah dan Tarbiah dengan kerjasama Lajnah Penempatan dan Perumahan telah mengadakan  program Iftar Mahabbah bertempat di Asrama Rumah Selangor,Hayyu Asyir.

        Bertetapan dengan tema BKASM “Memurnikan Pemikiran Meribat Kersamaan” program ini dilaksanakan bagi mengaplikasikan konsep ukhuwah sekaligus meribat kebersamaan antara ahli serta mampu melatih ahli dalam menghidupkan sunah-sunah Rasulullah S.A.W. dalam konteks yang pelbagai antaranya ziarah-menziarahi dan puasa sunat.

        Program ini dimulakan dengan Iftar Mahabbah dengan kehadiran ahli yang sangat memberangsangkan. Di samping itu, sesi taaruf juga diadakan pada setiap rumah. Pengumpulan ini juga turut diisi dengan kalam–kalam taujihad daripada pelbagai pihak, antaranya daripada kalangan AJKT BKASM dan para graduan yang bakal pulang ke tanah air. Program diteruskan lagi dengan Talkshow bersama graduan yang bertajuk “Maan Nanjah” dibawah kelolaan Lajnah Pendidikan bermula pada jam 7.00 malam.

        Harapan daripada pihak penganjur,kami mengharapkan melalui program yang dijalankan ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah antara ahli asrama dan KORUS. Sepertimana yang dituntut oleh agama Islam itu sendiri di mana Rasulullah S.A.W. sangat membenci golongan yang suka memutuskan hubungan persaudaraan.

Sabda baginda yang bermaksud :
“Orang mukmin dengan orang mukmin yang lain seperti sebuah bangunan,sebahagian menguatkan sebahagian yang lain”.

"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"

Disediakan oleh :

AINATUL MARDHIAH BINTI JAMALUDDIN
Setiausaha                                                                                                          
Unit Biah Solehah                                                                                                                   Lajnah Dakwah Dan Tarbiah                                                
BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbaktiUlasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]