Talkshow Bersama Graduan : Pemangkin sebuah kejayaan
21 NOVEMBER 2016, KAHERAH – Lajnah Pendidikan di bawah Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir(BKASM) sesi 2016/2017 telah mengadakan “Talkshow bersama Graduan yang bertajuk “Maan Nanjah”  bertempat di Sutuh Rumah Selangor, Hayyu Asyir.

         Antara objektif pelaksanaan program ini adalah bagi meningkatkan motivasi dan semangat dalam diri ahli BKASM untuk bersama-sama mencapai kejayaan dalam akademik.

        Talkshow bersama Graduan yang bertajuk “Maan Nanjah” telah bermula pada pukul 8.00 malam. Antara ahli panel yang dijemput adalah dalam kalangan graduan ikhwah dan akhawat iaitu Muhammad Faez Ehsan bin Mohd Supian, graduan Bahasa Arab manakala Nor Jannah binti Omar selaku graduan Syariah Islamiah bersama moderator Khairul Zaim bin Mohd Baharin serta Talkshow ini berakhir pada jam 10.00 malam.

      Dalam talkshow ini juga ahli panel banyak memberi perkongsian bagaimana cabaran, ujian dan pengalaman yang mereka alami sepanjang menuntut ilmu di kota seribu menara yang kaya dengan pelbagai ilmu bukan sekadar ilmu teori bahkan juga praktikal.  Disamping itu juga, mereka turut memberikan beberapa tips kepada ahli terutamanya dalam tips belajar yang berkesan, belajar secara berkumpulan dan pengurusan masa dalam berpersatuan  selaku mahasiswa dan mahasiswi yang belajar perlembahan Nil ini.

      Semoga dengan diadakan program motivasi seperti ini, serba sedikit dapat memberi semangat baru buat seluruh ahli BKASM untuk meneruskan sesi pengkuliahan pada tahun ini sekaligus meningkatkan pencapaian akademik bagi menjayakan pembawaan usul BKASM. Ayuhlah kita berjaya bersama-sama.


"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"

Disediakan oleh :

Timbalan Setiausaha,
Lajnah Pendidikan
BKASM sesi 2016/2017


#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]