UCAPTAMA YANG DIPERTUA BKASM'16 - Melakar Sejarah Baru17 NOVEMBER 2016, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 telah mengadakan program Ucaptama Yang Dipertua BKASM’16 bertempat di Sutuh Asrama Selangor, Hayyu Asyir. Kehadiran ahli sangat baik dan memenuhi setiap ruang yang disediakan baik ikhwah mahupun akhawat.

     Antara objektif pelaksanaan program ni adalah bagi memperkenalkan barisan pimpinan dan pembawaan BKASM sesi 2016/2017 disamping membuka peluang kepada ahli untuk memberi pandangan. Hal ini juga bertujuan untuk merapatkan ukhuwah di antara ahli BKASM.

     Program telah dimulakan dengan Majlis Pembukaan oleh Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017, Saudara Muhamad Nazif bin Shaari pada jam 7.00 malam. Majlis berjalan dengan baik dan diteruskan dengan pelancaran Unit Biah Solehah dibawah Lajnah Dakwah dan Tarbiah BKASM sesi 2016/2017.

     Seterusnya program dirancakkan dengan perarakan masuk Ahli Jawatankuasa Tadbir Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 dan nyanyian lagu PMRAM. Selepas itu, seluruh pimpinan memperkenalkan nama dan jawatan kepada hadirin yang hadir dan disusuli dengan Ucaptama Yang Dipertua BKASM’16 yang berlangsung selama 30 minit bagi membentangkan pembawaan BKASM pada sesi kali ini. Majlis kemudiannya membuka peluang kepada ahli yang hadir untuk memberikan perbahasan dan cadangan terhadap pembawaan BKASM. Komitmen yang diberi oleh ahli dalam memberikan pandangan amat memberangsangkan dan sangat dipuji. Segala cadangan penambahbaikan dan sokongan yang diberikan oleh ahli BKASM sangat dihargai.

     Sejurus itu, hadirin disajikan dengan persembahan daripada kumpulan nasyid Sufi’s Rhythm sebelum program diakhiri dengan Resolusi Ucaptama daripada Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017. Resolusi yang dibentangkan bertujuan untuk dijayakan bersama ahli dan pimpinan. Setelah selesai, hadirin menikmati jamuan yang disediakan oleh pihak program.

     Harapan dari pelaksana program, agar melalui program yang dijalankan ini dapat mengukuhkan kefahaman ahli tentang pembawaan BKASM sesi 2016/2017. Maka, menjadi tuntutan kepada kita sebagai ahli BKASM untuk menyatakan kebersamaan kita dalam meneruskan survival kesatuan kita ini. 


“Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan”

Disediakan oleh :

Timbalan Pengarah
Ucaptama Yang Dipertua
BKASM sesi 2016/2017


#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]