KURSUS PRA PERKAHWINAN ISLAM : MENUJU MAHLIGAI PERKAHWINAN


7 & 8 DISEMBER 2016, KAHERAH - Kursus Pra Perkahwinan Islam yang diadakan di Asrama Selangor Hayyu Asyir ini adalah anjuran Pejabat Atase Pendidikan Selangor Mesir dan Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Selangor.

Program yang julung kalinya diadakan ini menampilkan Encik Suhaimi bin Ahmad Wakid sebagai pengisi utama yang khas didatangkan daripada Malaysia. Sebanyak 8 slot dibentangkan sepanjang dua hari program ini berlangsung. Turut diadakan slot kesihatan daripada saudara Imran bin Kasran dan juga slot prosedur nikah di Mesir oleh saudara Ezzani bin Ismail.

Program ini mendapat respon yang baik daripada kalangan peserta yang hadir di samping lawak jenaka yang diselingankan oleh pengisi menjadikan pengisian lebih santai dan menarik.

Alhamdulillah, semoga program yang dianjurkan ini dapat memberi pendedahan awal kepada anak-anak Selangor yang berada di perlembahan Nil ini berkaitan ilmu rumah tangga dalam Islam. Diharapkan agar program sebegini dapat diteruskan lagi pada masa akan datang.


"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"

Setiausaha 
Kursus Pra Perkahwinan Islam

BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]