[ MAJLIS RAMAH MESRA : JALINAN TERUS DIPERKASA ]


21 & 22 Disember 2016, ISKANDARIAH dan KAHERAH - Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 dengan kerjasama Pejabat Atase Pendidikan Selangor Mesir telah mengadakan Majlis Ramah Mesra bersama Yang Berhormat Dato' Haji Dr. Ahmad Yunus bin Hairi, selaku Pengerusi Tetap Hal Ehwal Agama Islam Negeri Selangor yang bertempat di Bangunan MARA di Iskandariah dan Asrama Rumah Selangor Hayyu Asyir, Kaherah.

Majlis Ramah Mesra di Iskandariah yang bermula jam 7.00 malam telah berjaya mengumpulkan kira-kira 40 orang pelajar Selangor yang menuntut dalam bidang kedoktoran di Alexandria University. Majlis yang berakhir pada jam 8.30 malam ini berjalan dengan lancar.
Seterusnya pda hari kedua, Majlis Ramah Mesra telah berlangsung di Asrama Rumah Selangor Hayyu Asyir, Kaherah dan dihadiri kira-kira 250 orang ahli Selangor dari Kaherah. Majlis ini bermula pada jam 3.30 petang dan berakhir pada pada jam 5.00 petang.
Kedua-dua majlis berjalan dengan lancar dan menerima komitmen yang baik daripada semua mahasiswa dan mahasiswi Selangor.

Yang Berhormat Dato' Haji Dr. Ahmad Yunus bin Hairi menyampaikan ucapan dengan harapan supaya semua pelajar dapat menumpukan perhatian kepada ilmu dan pendidikan untuk diaplikasikan di tanah air nanti. Disamping itu, Yang Berhormat turut menyerahkan sumbangan daripada Kerajaan Negeri untuk membantu pengurusan dan kelangsungan program pendidikan pelajar Selangor di Mesir.

Di kesempatan yang ada, Yang Berhormat turut menziarahi penempatan asrama Selangor dan beramah mesra dengan para pelajar. Majlis berakhir dengan penyampaian cenderamata daripada pihak Pejabat Atase dan BKASM kepada Yang Berhormat Dato’ Haji Dr. Ahmad Yunus bin Hairi.
BKASM mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berhormat Dato' Dr. Haji Ahmad Yunus bin Hairi di atas kesudian untuk bersama dalam majlis ini. Terima kasih juga buat semua anak-anak Selangor yang sudi hadir memeriahkan majlis. Semoga pertemuan ini dapat membantu kehidupan mahasiswa dan mahasiswi daripada pelbagai sudut serta mengeratkan lagi hubungan Kerajaan Negeri dengan anak-anak Selangor di perlembahan Nil.


“Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan”


Disediakan oleh,

Ummi Aqilah binti Norlizam
Timbalan Setiausaha Agung II
BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]