HARI LPP : PEMANGKIN DAKWAH KREATIF24 JANUARI 2017, KAHERAH – Lajnah Penerbitan dan Penerangan Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi  2016/2017 telah mengadakan program Hari LPP KELAS Adobe Photoshop dan Sony Vegas Pro yang bertempat di Musolla Asrama Rumah Selangor, Hayyu Asyir, Kaherah.

            Program Hari LPP ini bertujuan memberi pengenalan dan pendedahan tentang kemahiran mengenai Adobe Photoshop dan Sony Vegas Pro kepada ahli BKASM. Program ini juga bertujuan untuk melahirkan generasi pelapis yang berkemahiran dalam menghasilkan iklan dan video yang menarik dan berkualiti.

            Program ini berjalan selama dua hari iaitu pada 24 dan 26 Januari 2017 bermula pada pukul 7.00 malam sehingga 10.30 malam. Program ini menampilkan dua orang tenaga pengajar iaitu saudara Mohammad Asyraff bin Razali sebagai tenaga pengajar Kelas Adobe Photoshop dan saudara Faidhi Syazmir bin Jamaluddin sebagai tenaga pengajar Kelas Sony Vegas Pro. Para peserta juga dibantu oleh mentor-mentor yang berpengalaman bagi memudahkan pemahaman mereka dalam mempelajari teknik-teknik menghasilkan iklan dan video. Program ini disertai seramai 56 orang peserta termasuk beberapa peserta dari negeri Johor.

            Pihak BKASM amat mengharapkan agar program ini dapat mengasah bakat kreativiti ahli dan melahirkan lebih ramai lagi ahli-ahli BKASM yang berkebolehan dalam menghasilkan iklan dan video yang menarik dan berkualiti serta bermanfaat kepada Islam seterusnya melatih ahli-ahli BKASM menjadi pendakwah yang kreatif dalam menyampaikan dakwah kepada masyarakat.

“ Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan”


Disediakan oleh :

Setiausaha dan Promosi
Hari LPP 1.0
BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]