WINTER FUTSAL : MEDAN KEBERSAMAAN


22 JANUARI 2017 , KAHERAH –Lajnah Kesenian dan Sukan Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir(BKASM) sesi 2016/2017 telah mengadakan program Perlawanan Winter Futsal yang bertempat di gelanggang futsal El Wafa’ El Amal, Hayyu Sabi', Kaherah.

Antara objektif pelaksanaan program ini adalah bagi  mengeratkan ukhuwah dan kebersamaan ahli melalui medium futsal ini. Futsal ini juga bertujuan untuk meningkatkan kefahaman ahli tentang kepentingan menjaga kesihatan dan untuk meraikan ahli-ahli yang telah menduduki peperiksaan pada fasa pertama yang lepas.Futsal  ini telah dihadiri oleh saudara Muhamad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017.

Seterusnya aktiviti sukan dimulakan pada jam 7.30 malam sehingga jam 11.15 malam. Aktiviti berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang baik oleh semua ahli dan aktiviti diteruskan dengan ucapan penutup daripada saudara Muhamad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017 . Antara intipati yang disampaikan adalah ucapan tahniah kepada ahli-ahli BKASM setelah bertungkus-lumus dalam menjawab peperiksaan . Seterusnya  sukan merupakan salah satu kaedah untuk mengekalkan kesihatan jasmani dan waktu yang tepat untuk menjalinkan ukhuwah antara ahli. Malah seorang pendakwah juga memerlukan kesihatan daripada segi mental dan fizikal agar dakwahnya berhasil. Aktiviti telah diakhiri pada jam 11:15 malam.

 Harapan dari peringkat BKASM agar program yang dijalankan ini dapat menyatukan ukhuwah dan hubungan silaturrahim antara ahli Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir dan dapat melahirkan insan yang hebat daripada sudut jasmani dan rohani untuk Islam pada masa akan datang.

"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"


Disediakan oleh :

Setiausaha
Lajnah Kesenian dan Sukan
BKASM sesi 2016/2017#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]