HELWAH ' 17 MERIBAT HATI AHLI BKASM


              7-9 FEBRUARI 2017, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor sesi 2016/2017 telah menganjurkan Hari Keluarga BKASM yang dinamakan Hari Lestari Ukhuwah 2017 (HELWAH ’17) yang  membawa maksud satu hari yang gembira untuk meribatkan ukhuwah.

          HELWAH ’17 kali ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada seluruh ahli. Seramai 130 orang ikhwah dan 180 orang akhawat telah mendaftarkan diri untuk menyertai Hari Keluarga BKASM pada tahun ini.

          Dengan konsep kekeluargaan yang bertemakan “Ukhuwah Terpateri Jalinan Di Hati”, pelbagai aktiviti telah dirancang di peringkat pelaksana untuk mengeratkan ukhuwah antara ahli. Antara aktiviti yang diadakan di peringkat ikhwah adalah Indoor Games, Outdoor Games, Super Spontan, sentuhan qalbu, dan pelbagai lagi. HELWAH’ 17 di peringkat ikhwah ditutup dengan Malam Kebudayaan Islam yang mana di dalamnya diadakan aktiviti Sembang Santai, Pentomen, Nasyid, dan Jamuan BBQ khas untuk semua yang hadir.

         Adapun di peringkat akhawat, antara aktiviti yang diadakan adalah Outdoor Games, Malam Dakwah Kreatif, Talkshow bertajuk “Kerana Dirimu Begitu Berharga”, Medteam “Beauty Inside and Outside”, Fashion Show dan pelbagai lagi. HELWAH ’17 di peringkat akhawat ditutup dengan Majlis Penutup dan Persembahan Nasyid yang dipersembahkan khas untuk semua dengan tujuan untuk memberi ketenangan sambil mengukuhkan ukhuwah dalam kalangan ahli BKASM.

       HELWAH’17 dilihat telah berjaya mencapai objektif yang disasarkan. Diharapkan semua ahli dapat terus meribat ukhuwah yang telah terbina ini dan mengekalkan kebersamaan kita hingga ke akhirnya. Semoga dengan penganjuran HELWAH ’17 ini mendapat keredaan dan keberkatan daripada Allah S.W.T

 “Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan”

Disediakan oleh:
Setiausaha
Hari Lestari Ukhuwah BKASM (HELWAH’17)
BKASM sesi 2016/2017
#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

          

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]