ADVANCE LEARNING : SELANGKAH MENCAPAI KEJAYAAN BERSAMA
21-28 FEBRUARI 2017, KAHERAH - Lajnah Pendidikan di bawah Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016/2017 telah mengadakan satu program akademik iaitu 'Advance Learning', Diskusi Subjek Kuliah Secara Berfokus' yang berpusat di Asrama Rumah Selangor.

         Antara objektif pelaksanaan program ini adalah menyediakan satu medium kepada ahli melakukan persediaan menghadapi sesi pembelajaran dan menambah kefahaman kepada ahli berkaitan subjek kuliah yang akan dipelajari.

       Advance learning ini diadakan bertujuan untuk menerangkan satu subjek bagi setiap syukbah yang diistilahkan sebagai 'killer subject' serta dibuat secara berasingan mengikut syukbah masing-masing. Program ini dikhususkan bagi mahasiswa/wi tahun 1 dan 2.  

      Antara pengisian yang dibincangkan dalam Advance Learning ini adalah berkaitan tajuk-tajuk utama dan subtopik bagi memberi gambaran awal kepada ahli tentang subjek tersebut. Seterusnya, perbincangan yang lebih terperinci berkenaan subjek diteruskan, di samping memberi pendedahan terhadap istilah-istilah penting yang perlu diberi perhatian.

      Semoga dengan terlaksananya program ini, ahli dapat mempraktikkan kaedah sebenar menguasai subjek yang didiskusikan seterusnya berusaha meningkatkan prestasi akademik bagi fasa dua ke arah lebih cemerlang.


"Ilmu Dimartabat Mahasiswa Bermanfaat"
"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"


Disediakan oleh :
Timbalan Setiausaha,
Lajnah Pendidikan
BKASM sesi 2016/2017


#KITAPMRAM
#MaanNanjah
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]