KORUS SOCCER : MERIBAT UKHUWAH AHLI KORUS


26 FEBRUARI 2017 , KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir di bawah kelolaan Lajnah Kesenian dan Sukan telah mengadakan aktiviti “Korus Soccer” yang bertempat di gelanggang futsal El Wafa El Amal , Hayyu Sabi' , Kaherah.

Antara objektif pelaksanaan program ini adalah bagi  meribat ukhuwah dalam kalangan ahli BKASM terutamanya dalam  kalangan ahli korus melalui medium sukan ini. Progam ini juga bertujuan untuk meningkatkan kefahaman ahli tentang kepentingan menjaga kesihatan . Program ini turut dihadiri oleh Ustaz Muhammad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017.

Permainan sukan futsal bermula pada jam 7:30 malam sehingga jam 10.30 malam . Aktiviti berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang baik oleh semua ahli dan aktiviti diteruskan dengan ucapan penutup daripada Ustaz Muhammad Nazif bin Shaari selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017 . Antara intipati yang disampaikan adalah mengenai kepentingan untuk saling menjaga ukhuwah dalam kalangan ahli .

Seterusnya  beliau mengingatkan kepada ahli agar terus bersemangat dan bersungguh - sungguh dalam menuntut ilmu. Program berakhir dengan sesi bergambar bersama-sama.

 Harapan dari pihak penganjur agar program yang dijalankan ini dapat menyatukan ukhuwah antara ahli Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir malah Allah S.W.T juga telah memerintahkan hambanya agar saling berkenal-kenalan antara satu  sama lain.

"Memurnikan Pemikiran Meribat kebersamaan"

Disediakan oleh :
Setiausaha
Lajnah kesenian dan sukan
BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]