MUSUH-MUSUH ISLAM DI PERINGKAT PERLAKSANAAN, KITA DI MANA? Nukilan Siswa Siri 23


            Allah S.W.T berfirman dalam al-Quran yang bermaksud :
“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi.(Surah Al-Baqarah : ayat 214)

          Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :
“Ingatlah bahawa Islam itu berputar maka berputarlah kamu bersama Islam ke mana sahaja ia berputar.”(Riwayat Abu Daud)

                Realiti dunia sedang menunjukkan Umat Islam yang berada di beberapa Negara Islam seperti Syria, Palestine dan lain-lain sedang diratah oleh musuh-musuh Islam. Mereka menggunakan kuasa yang ada untuk mendapatkan nikmat dan segala yang diingini tanpa bersifat berperikemanusian. Perancangan yang begitu rapi ini telah disusun begitu rapi sebelum berlaku perlaksanaannya.

Antara yang telah dinyatakan dalam Protokol Zionis adalah :-

-          Yahudi akan menjadikan Negara bukan yahudi sebagai gelanggang pertelagahan manusia yang boleh membawa kepada huru-hara. Seterusnya menyebabkab kemerosotan ekonomi. Yahudi akan berlagak sebagai penyelamat dengan mempelawa masuk ke ‘Pasukan Kita’ iaitu Sosialis, Komunis, dan lain-lain yang dapat memberi ruang kepada Yahudi. Yahudi juga telah menanamkan dalam fikiran mereka bahawa semua haiwan itu(bukan bangsa Yahudi) akan tidur nyenyak apabila dikenyangi dengan darah. Ketika itulah Yahudi akan memperhambakan mereka.

-          Orang-orang yahudi wajib menabur fitnah supaya timbul kekacauan, pertelagahan dan permusuhan di kalangan manusia. Bila timbul penentangan terhadap bangsa Yahudi, maka wajiblah orang Yahudi menyambutnya dengan peperangan secara menyeluruh di seluruh dunia dan telah dinyatakan beberapa protokol lain yang dipenuhi dengan muslihat.

           Jelaslah dunia sekarang telah dikuasai oleh musuh Islam daripada sudut persenjataan, perdagangan, pemikiran, hiburan dan beberapa sistem dunia yang lain yang telah dimanfaatkan oleh mereka untuk melemahkan dan melalaikan umat Islam. Kesannya kepada umat Islam adalah membuatkan kita menjadi pasif, lemah, tidak berdaya, mati akal untuk meletakkan Islam di tempat yang tinggi kerana apa??, kerana umat Islam tidak memegang dunia.

        Oleh yang demikian, umat  yang Islam tidak ada cara lain melainkan perlu bekerjasama untuk membangunkan Islam dan meletakkan di tempat yang tinggi tanpa berlaku perpecahan dalam kalangan kita kerana musuh-musuh Islam hanya tersenyum riang gembira melihat gelagat kita.

       Kembali kepada posisi kita walaupun kita tahu posisi kita itu adalah kecil akan tetapi hakikatnya ganjaran itu akan diberikan oleh Allah S.W.T dan semoga Syurga Allah adalah balasannya.

      Allah S.W.T berfirman dalam al-Quran yang bermaksud :

Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu menyangka bahawa kamu akan masuk ke Syurga, padahal belum sampai kepada kamu(ujian) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka telah ditimpa kemusnahan harta benda dan serangan penyakit, serta digoncangkan(oleh ancaman bahaya musuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang yang beriman yang ada bersamanya: Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?” Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat(asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah.
Yakin dan terus bersabar dengan janji Allah!!!.

"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"

Disediakan oleh:

Muhammad Auzaie bin Roslan
Setiausaha Agung
BKASM sesi 2016/2017

#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#Bersatu Berbakti


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]