IMTIHAN QABUL DAN KELAS INTENSIF : TITIK MULA SEMANGAT MENUNTUT ILMU


30 APRIL 2017, KAHERAH - Seramai 77 orang mahasiswa/wi telah menduki Imtihan Qabul (IQ) yang bertempat di Universiti al-Azhar, Hayyu Sadis. Mereka yang terdiri daripada 43 ikhwah dan 34 akhawat diuruskan oleh Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2016 melalui Unit Sambutan Mahasiswa Baru 2017 (USMB'17).

Kehadiran seawal 6.45 pagi menyaksikan mahasiswa dan mahasiswi diarahkan untuk memasuki dewan peperiksaan sebagai persediaan awal. Peperiksaan bermula seawal 7.30 pagi dan tamat pada 12.30 tengah hari.

Sebelum semua mahasiswa dan mahasiswi menghadapi imtihan qabul, Kelas Intensif telah dianjurkan oleh Lajnah Pendidikan BKASM sebagai persediaan menghadapi peperiksaan tersebut pada 15 hingga 25 April. Kelas yang berpusat di Asrama Rumah Selangor ini bertujuan untuk memaksimumkan latihan berdasarkan 4 kemahiran yang akan diuji.

Seramai 127 orang pelajar telah menduduki peperiksaan percubaan sebelum kelas bermula iaitu pada 13 April 2017.

Kelas ini dijalankan mengikut pembahagian kelas :-
Kelas 1: Mendengar dan Bercakap
Kelas 2: Ilmu Nahu, Balaghah dan Penulisan
Kelas 3: Ilmu Sorof dan Pembacaan

Sebagai penilaian terakhir Kelas Intensif yang telah dijalankan, para pelajar yang terdiri dari ahli BKASM, BKAWM, BKPJM, KPT, BKKIMM, dan Negeri Sembilan telah menduduki peperiksaan percubaan kali yang kedua pada 26 April 2017 di samping merupakan persediaan terakhir untuk menghadapi imtihan qabul.


"Ilmu Dimartabat Mahasiswa Bermanfaat"
"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"

Disediakan oleh :
Setiausaha
Uusetia Sambutan Mahasiswa/wi Baru 2017
BKASM sesi 2016/2017


#KITAPMRAM
#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]