[ Majlis Perasmian Ihya’ Tarbawi Ramadan 2017 (IHTIRAM '17) ]


25 MEI 2017, KAHERAH Ihya' Tarbawi Ramadan 2017 ( IHTIRAM '17 ) di bawah Lajnah  Dakwah dan Tarbiah BKASM sesi 2016/2017 telah mengadakan Majlis Perasmian IHTIRAM '17 yang bertempat di Musolla Darul Ehsan.

Majlis telah didahului dengan Tazkirah Khas Ambang Ramadan yang telah disampaikan oleh Saudara Muhammad Syarifuddin Bin Nor Azli di bawah tajuk Ramadan tiba, hatiku di mana?. Tazkirah tersebut bermula seusai solat Maghrib.

Seterusnya program diteruskan lagi dengan Majlis Perasmian yang dimulakan dengan nyanyian Asmaul husna dan lagu PMRAM. Sebagai pendahuluan pengarah IHTIRAM telah memulakan ucapan disusuli dengan ucapan saudara Muhamad Nazif bin Shaari, Yang Dipertua BKASM sesi 2016/2017. Seteruanya, ucapan perasmian pula telah disampaikan oleh saudara Mohd Azwan bin Abdull Aziz, Ketua Penasihat BKASM sekaligus menyempurnakan gimik perasmian IHTIRAM 17.

IHTIRAM 17 yang diketuai oleh saudara Muhammad Hazman Bin Zabil membawa tiga objektif utama untuk program kali ini iaitu :

1.Menguatkan tarbiah ruhiah dalam diri ahli BKSAM.

2.Membentuk kefahaman rabbaniyyun di samping meningkatkan thaqafah dalam diri ahli.

3. Merapatkan ikatan ukhwah antara semua lapisan ahli melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan.

Semoga semua ahli dapat menjayakan segala aktiviti dan program yang telah disusun dan akan dijalankan sepanjang tempoh IHTIRAM '17 ini berlangsung.

"Tarbiah Rabbaniah, Menuju Mardatillah"
"Memurnikan Pemikiran Meribat Kebersamaan"


Disediakan oleh :

Nurfaznirol Akhen Bin Zahuri
Setiausaha,
Ihya Tarbawi Ramadan (IHTIRAM17)
Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir

Sesi 2016/2017.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]