FIESTA '18 : MENJANA EKONOMI MAHASISWA8-12 Februari 2018, Kaherah : Program Festival Ekonomi Islam Selangor 2018 (FIESTA ’18) anjuran Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir sesi 2017/2018 dengan kerjasama Pejabat Atase Pendidikan Selangor Mesir telah berlangsung dengan jayanya. Program ini telah berlangsung selama lima hari, padat dengan pelbagai pengisian dan aktiviti yang menarik.

Antara pengisian yang telah berjaya diadakan ialah, talkshow berkaitan ekonomi yang bertajuk "Ekonomi Islam vs Kapitalisme" dan talkshow berkaitan Unit Bait Muslim (UBM) yang bertajuk "Kuasa ar-Razzaq".

Pelbagai aktiviti bersama pengunjung juga diadakan seperti slot permintaan lagu dan ucapan (Flying Notes), Together With Me (slot mempromosikan gerai-gerai) dan pelbagai kuiz dan permainan seperti 'Cer Teka', 'indoor games' dan 'outdoor games' yang melibatkan mahasiswa dan mahasiswi yang berkunjung ke bazar pada kali ini.

Bazar FIESTA '18 juga diserikan dengan persembahan nasyid daripada kumpulan al-Wadi serta medical dan dental check up daripada ahli-ahli Persatuan Pelajar-pelajar Sains Kesihatan Malaysia-Mesir (PERUBATAN).

Ribuan terima kasih diucapkan kepada seluruh mahasiswa dan mahasiswi Selangor yang terlibat secara langsung mahupun tidak dalam menjayakan program mega kita pada kali ini.


“Ekonomi Sejahtera Ukhwah Terbina”
“Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan”


Disediakan oleh :
Setiausaha,
Festival Ekonomi Islam Selangor 2018 (FIESTA '18),
BKASM sesi 2017/2018.


#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti
#KitaKeluargaBKASM

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]