ALWAN '18 : MEWARNAI UKHUWAH KELUARGA BKASM


8, 10-12 MAC 2018 – Kaherah : Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) telah menganjurkan satu program yang berkonsepkan kekeluargaan iaitu Hari Warna-warni BKASM 2018 atau ALWAN '18. Tujuan ALWAN '18 diadakan adalah untuk menjalinkan roh kekeluargaan dalam kalangan ahli BKASM serta menanam nilai-nilai Islam dalam diri ahli melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan.

Program tersebut telah berlangsung selama dua hari pada tanggal 8 dan 10 hari bulan bertempat di Asrama Rumah Selangor, Hayyu Asyir dan Safari Beach, Ain Sukhnah bagi mahasiswi Selangor. Manakala bagi mahasiswa, ianya berjalan di Theme Park, Obour City dan pada Hayyu Syabab, Musallas pada 11 dan 12 Mac.

Hari keluarga pada kali ini dihadiri hampir 400 orang ahli BKASM. Pelbagai aktiviti telah dijalankan bagi memeriahkan ALWAN '18. Antaranya slot 'Sentuhan Kalbu', 'flash mob', sukaneka, pertandingan futsal dan bola tampar serta pelbagai lagi aktiviti bagi merealisasikan objektif kita pada kali ini.

Diharapkan agar program yang telah dianjurkan ini memberi manfaat buat semua ahli BKASM terutamanya dalam menjalinkan roh kekeluargaan antara ahli BKASM. Disamping itu, semoga ianya dapat menanam nilai-nilai Islam dalam diri ahli BKASM dan merealisasikan slogan 'Kita Keluarga BKASM' pada sesi kali ini.

Semoga ikatan ukhuwah antara ahli BKASM mendapat keberkatan daripada Allah dan dijauhkan daripada pepecahan.


"Ukhuwah Kekeluargaan Menjalin Kebersamaan"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"


Disediakan oleh :

Setiausaha,
ALWAN '18,
BKASM sesi 2017/2018.


#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti
#KitaKeluargaBKASM

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]