IFTAR MAHABBAH DAN RABITAH '18 : INJEKSI UKHUWAH DAN KEBERSAMAAN
26 MAC 2018, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2017/2018 di bawah Lajnah Dakwah dan Tarbiah (LDT) telah mengadakan Iftar Mahabbah yang mengumpulkan semua ahli BKASM yang melibatkan Komuniti Rumah Sewa (KORUS) dan ahli yang tinggal di Asrama Rumah Selangor.

Antara objektif utama iftar ini diadakan adalah untuk memperkasakan tarbiah dan ukhuwah dalam kalangan ahli BKASM. Antara aktiviti yang dilaksanakan adalah tazkirah, solat berjemaah serta taaruf sesama ahli.

Menariknya lagi, Iftar Mahabbah kali ini diteruskan lagi dengan satu program yang penting iaitu Muhasabah Sepanjang Sesi atau dikenali sebagai Meribat Satu Hati (RABITAH '18).

RABITAH '18 diadakan bagi membuka peluang kepada ahli memberi muhasabah dan cadangan untuk penambahbaikan BKASM serta mengukuhkan ukhuwah dalam kalangan ahli.

Selepas selesai solat Isyak, RABITAH '18 membuka tirainya dengan sesi taaruf AJKT, pembentangan laporan umum aktiviti BKASM diikuti sesi muhasabah dan cadangan ahli kepada BKASM. RABITAH '18 ditutup dengan jamuan ringan dan edaran cenderahati untuk seluruh ahli BKASM.

Semoga program yang telah dianjurkan ini memberi manfaat buat semua ahli BKASM terutamanya dalam memperkukuh tautan ukhuwah demi merealisasikan slogan “Kita Keluarga BKASM” pada sesi kali ini. Seterusnya menjadi medan untuk pimpinan dan ahli mendapatkan muhasabah dan cadangan bagi memperbaiki mutu gerak kerja yang akan datang.

Semoga ikatan ukhuwah yang didasari dengan iman dan akidah membawa kepada ikatan perpaduan dan menjauhi segala perpecahan.


"Muhasabah Membina Ukhuwah Terpelihara"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"


Disediakan oleh :
Setiausaha,
Lajnah Dakwah dan Tarbiah dengan kerjasama RABITAH '18
BKASM sesi 2017/2018


#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti
#KitaKeluargaBKASM

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]