IFTAR MAHABBAH : MENJAYAKAN TUNTUTAN UKHUWAH 

26 FEBRUARI 2018, KAHERAH – Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) sesi 2017/2018 di bawah Lajnah Dakwah dan Tarbiah (LDT) dengan kerjasama Lajnah Penempatan dan Perumahan (LPR) telah mengadakan Iftar Mahabbah.

Antara objektif utama iftar ini diadakan adalah untuk memperkasakan tarbiah dan ukhuwah dalam kalangan ahli BKASM. Program ini telah menyasarkan kepada semua ahli BKASM dan dilaksanakan di Komuniti Rumah Sewa (KORUS).

Antara aktiviti yang dilaksanakan adalah tazkirah, solat berjemaah serta taaruf sesama ahli rumah KORUS. Iftar Mahabbah pada kali ini adalah untuk mengikat tautan ukhuwah disamping melaksanakan penganjuran syariat dalam berukhuwah sesama muslim.

Diharapkan agar program yang telah dianjurkan ini memberi manfaat buat semua ahli BKASM terutamanya dalam memperkukuh tautan ukhuwah demi merealisasikan slogan “Kita Keluarga BKASM” pada sesi kali ini.

Semoga ikatan ukhuwah yang didasari dengan iman dan akidah membawa kepada ikatan perpaduan dan menjauhi segala perpecahan.


"Muslim Berkualiti Mahasiswa Rabbani"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"


Disediakan oleh :
Setiausaha
Lajnah Dakwah dan Tarbiah
BKASM sesi 2017/2018


#BersamaBersatu
#BersatuBerbakti
#KitaKeluargaBKASM

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]