[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK BERMANHAJ ] [ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK BERMANHAJ ]


بسم الله الرحمن الرحيم 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 


Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM) adalah sebuah persatuan mahasiswa Islam yang sangat menitikberatkan perkara-perkara berkaitan dengan kebajikan ahli termasuk hal ehwal berkaitan tarbiah dan pendidikan ahli. 


Seperti yang sudah sedia maklum, peperiksaan fasa satu telah melabuhkan tirainya. Sehubungan dengan itu, peringkat Jabatan Fasilatator (JATA) di bawah Lajnah Dakwah dan Tarbiah BKASM sesi 2022/2023 menetapkan tarikh Muzakarah Berkelompok Bermanhaj pada 10 Februari 2023.


Semoga semua ahli pada setiap peringkat dapat menghidupkan suasana Muzakarah Berkelompok Bermanhaj dengan ilmiah dan mendapat pelbagai manfaat dan kebaikannya dalam melaksanakan aktiviti ini. Insya-Allah.


Akhirnya, suka saya selitkan sedikit nasihat iaitu dari firman Allah SWT: 


{ وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا }


maksudnya: “Dan sebutlah (dengan lidah dan hati) akan nama Tuhanmu (terus menerus siang dan malam), serta tumpukanlah (amal ibadatmu) kepadaNya dengan sebulat-bulat tumpuan.”

(Surah al-Muzzammil: ayat 8)


Baginda SAW sentiasa menyuap para sahabat dengan peringatan al-Quran. Ia menenangkan hati, menghilangkan kekeliruan bahkan al-Quran mendatangkan penyelesaian.


Inillah 'makanan ruji’ para pembantu agama Allah yang sentiasa memahami isi al-Quran dan mengaplikasikan dalam setiap tindakan. Wallhua'lam."Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"


Ustaz Muhammad Faris Anas bin Mohamad Razif

Ketua Lajnah Dakwah dan Tarbiah

BKASM sesi 2022/2023


#BersamaBersatu

#BersatuBerbakti

#KitaKeluargaBKASM

#SetiaBersamaUkhuwah

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]