[ LAPORAN | KELAS KEMAHIRAN IJTIMAK DESIGNER BKASM | SIRI 1 ]

 [ LAPORAN | KELAS KEMAHIRAN IJTIMAK DESIGNER BKASM | SIRI 1 ]


1 MAC 2023, HAYYU ASYIR - Kelas Kemahiran Ijtimak Designer BKASM siri 1 anjuran Lajnah Penerangan dan Penerbitan BKASM sesi 2022/2023 telah diadakan baru-baru ini bertujuan bagi melahirkan pelapis serta mengasah kemahiran ahli dalam bidang multimedia dan bagi mengeratkan hubungan sesama ahli designer BKASM.


Program tersebut telah berlangsung bermula dari jam 4.00 petang sehingga 9.30 malam bertempat di Musolla Darul Ehsan, Hayyu Asyir. 


Program tersebut telah dihadiri oleh 31 orang peserta ikhwah dan 27 orang peserta akhawat termasuk bilangan mentor dan penggerak program Ijtimak Designer.


Majlis dimulakan dengan pembentangan slot pengisian berkenaan "Pengenalan dan Asas Reka Grafik" yang telah disampaikan oleh Ustaz Ilman Baihaqi bin Bahrim, (Setiausaha Agung BKASM sesi 2022/2023).


Sepanjang kelas berlangsung, peserta telah dibantu oleh mentor bagi memudahkan peserta dalam menguasai asas Reka Grafik dengan dibekalkan beberapa bahan daripada peringkat program.


Seterusnya, program diteruskan lagi dengan pembentangan berkaitan praktikal membuat wallpaper. 


Peserta didedahkan dengan cara menghasilkan wallpaper yang lebih menarik dan diteruskan pula dengan menyiapkan tugasan yang diberikan oleh pengisi sambil dibimbing oleh pengisi dan mentor dari kalangan designer BKASM yang cukup hebat. 


Program diakhiri dengan penyampaian cenderahati kepada pengisi yang telah disampaikan oleh Ustaz Muhammad Zul Haziq bin Abu Bakar selaku Yang Dipertua BKASM sesi 2022/2023 diiringi oleh Ustaz Muhammad Isma Syafiq bin Mohd Azzizul Zulkarnaen selaku Pengarah Program Ijtimak Designer BKASM siri pertama. 


Semoga dengan usaha kecil ini dapat melahirkan pelapis tenaga mahir dalam bidang multimedia demi kelangsungan BKASM akan datang.


"Generasi Berkualiti Penerus Legasi"

"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"Disediakan oleh :

Setiausaha

Ijtimak Designer BKASM siri 1

Lajnah Penerangan dan Penerbitan

BKASM sesi 2022/2023


#RoadToKongres5

#JomHadirKeKongres

#BersamaBersatu

#BersatuBerbakti

#KitaKeluargaBKASM

#SetiaBersamaUkhuwah

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

السيرة النبوية : القصة في المنام أو التربية للأنام؟ MINDA SISWA | SIRI 2

[ PEMAKLUMAN MUZAKARAH BERKELOMPOK MANHAJI ]